Събития в Банско

Огромен зрителски интерес към стартовете на Световната купа в Банско!

През месец февруари 2012 Банско ще бъде домакин на четирите старта за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Това ще бъде спортното събитие на годината за България.Двата старта при мъжете ще бъдат на 18 февруари- гигантски слалом и на 19 февруари слалом. За тях в Банско ще дойдат най-добрите 100 състезатели в двете дисциплини от Световната купа.

Състезанията при жените са на 25 февруари – спускане и на 26 – супергигантски слалом. Заявка за участие са дали 80 алпийки.Интересът към състезанията е огромен. Очакванията са за финала на писта „Бъндерица” да дойдат около 40 хил. души. А чрез телевизията 500 млн. души ще могат да наблюдават надпреварата в Банско.

Източник: novini.bansko.net

 Балон фиеста над Банско и Разлог

 

В района на Банско и Разлог от 16 до 22 януари ще се проведе „Балон фиеста Банско 2012”. За събитието тук ще пристигнат 5 украински и един молдовски четириместни топловъздушни балона.Такъв тип шоу се провежда за първи път в България. Ще бъдат проведени единични и групови полети с тези шест балона във временно отделена зона. Екипажите са по 5 човека, като двама са пилоти, другите са осигуряващи.В центъра на Разлог над площада, вечерта на 20 и 21 януари ще има огнено шоу с гондолите. Подготвени са и специални фойерверки. С балоните ще се извършват само състезателни и демонстративни полети.

 

Източник: novini.bansko.net

Translate »